اهل سنت

آنچه در این وبلاگ مخالف قرآن و سنت بود دور بندازید. الله در قرآن میفرماید:(پس بندگانم را بشارت ده، همان کسانی که سخنان را می شنوند و از نیکوترین آنها پیروی می کنند. اینانند که خداوند هدایتشان کرده و اینانند که خردمندانند». زمر، آیه 17 و 18

اهل سنت

آنچه در این وبلاگ مخالف قرآن و سنت بود دور بندازید. الله در قرآن میفرماید:(پس بندگانم را بشارت ده، همان کسانی که سخنان را می شنوند و از نیکوترین آنها پیروی می کنند. اینانند که خداوند هدایتشان کرده و اینانند که خردمندانند». زمر، آیه 17 و 18

ترغیب به خوردن از اطراف کاسه (ظرف غذا)، نه وسط آن

ترغیب به خوردن از اطراف کاسه (ظرف غذا)، نه وسط آن

3084-2122- (1) (صحیح) عَنْ عَبْدُاللَّهِ بْنُ بُسْرٍ س قَالَ: کَانَ لِلنَّبِیِّ ج قَصْعَةٌ یُقَالُ لَهَا: الْغَرَّاءُ، یَحْمِلُهَا أَرْبَعَةُ رِجَالٍ، فَلَمَّا أَضْحَوْا وَسَجَدُوا الضُّحَى. أُتِیَ بِتِلْکَ الْقَصْعَةِ؛ یَعْنِی وَقَدْ أَثرَدَ فِیهَا، فَالْتَفُّوا عَلَیْهَا، فَلَمَّا کَثَرُوا جَثَا([1]) رَسُولُ اللَّهِ ج. فَقَالَ أَعْرَابِیٌّ: مَا هَذِهِ الْجِلْسَةُ؟ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ج: «إِنَّ اللَّهَ جَعَلَنِی عَبْدًا کَرِیمًا، وَلَمْ یَجْعَلْنِی جَبَّارًا عَنِیدًا». ثُمَّ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ج: «کُلُوا مِنْ جَوَانِبهَا، وَدَعُوا ذِرْوَتَهَا؛ یُبَارَکْ لَکُم فِیهَا».

رواه أبو داود وابن ماجه.

از عبدالله بن بسر س روایت است که می‌گوید: رسول الله ج کاسه‌ی بزرگی داشت که به آن غَرَّاء گفته می‌شد و چهار نفر آن را حمل می‌کردند؛ چون وقت چاشت رسید و نماز سنت چاشت را خواندند، آن کاسه آورده شد که در آن ترید شده بود و به دور آن جمع شدند، وقتی تعداد افراد زیاد شد رسول الله ج بر دو زانو نشست. پس بادیه‌نشینی گفت: این چه نوع نشستنی است؟ رسول الله ج فرمود: «خداوند مرا بخشنده و خوش اخلاق قرار داد نه ظالم و خشن و مخالف حق». سپس فرمود: «از اطراف آن بخورید و وسط و بالای آن را رها کنید که برکت در آن برای شما وارد شود».

(ذِرْوَتها) به کسر ذال: بالای آن.  

3085-2123- (2) (صحیح لغیره) وَعَنْ ابْنِ عَبَّاسٍ ب عَنِ النَّبِیَّ ج قَالَ: «البَرَکَةُ تَنْزِلُ([2]) وَسَطَ الطَّعَامِ، فَکُلُوا مِنْ حَافَتَیْهِ، وَلَا تَأْکُلُوا مِنْ وَسَطِهِ».

رواه أبو داود والترمذی والنسائی وابن ماجه، وابن حبان فی "صحیحه"؛ کلهم عن عطاء بن السائب([3]) عن سعید بن جبیر عنه. وقال الترمذی -واللفظ له-: حدیث حسن صحیح.

از ابن عباس ب روایت است که رسول الله ج فرمودند: «برکت در وسط غذا نازل می‌شود، پس از دو طرفش بخورید و از وسط آن نخورید».

(صحیح) ولفظ أبی داود وغیره: قال رسول الله ج: «إِذَا أَکَلَ أَحَدُکُمْ طَعَامًا، فَلَا یَأْکُلْ مِنْ أَعْلَى الصَّحْفَةِ، وَلَکِنْ لِیَأْکُلْ مِنْ أَسْفَلِهَا؛ فَإِنَّ الْبَرَکَةَ تَنْزِلُ مِنْ أَعْلَاهَا».

و در روایت ابوداود آمده است: رسول الله ج فرمود: «هرگاه یکی از شما غذایی خورد، پس از بالای کاسه (یا ظرف غذا) نخورد بلکه از پایین آن بخورد، زیرا برکت در بالای آن نازل می‌شود».

5-(الترغیب فی أکل الخل والزیت، ونهس اللحم دون تقطیعه بالسکین إن صح الخبر([4]))



([1]) یعنی: بر زانوهایش نشست. و این یکی از هیئتهای نشستن رسول الله ج برای غذا خوردن بود.

([2]) فی الأصل زیادة "فی"، فحذفتها لعدم ورودها فی "الترمذی".

([3]) یشیر المؤلف إلى إعلال الحدیث به، لأنه کان اختلط، لکن قد رواه عنه شعبة وسفیان، وهما سمعا منه قبل الاختلاط، وقد خرجته فی "الإرواء" (7/ 38/ 1980). وانظر "الصحیحة" (2040).

([4]) حدیثه فی "الضعیف".

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد