اهل سنت

آنچه در این وبلاگ مخالف قرآن و سنت بود دور بندازید. الله در قرآن میفرماید:(پس بندگانم را بشارت ده، همان کسانی که سخنان را می شنوند و از نیکوترین آنها پیروی می کنند. اینانند که خداوند هدایتشان کرده و اینانند که خردمندانند». زمر، آیه 17 و 18

اهل سنت

آنچه در این وبلاگ مخالف قرآن و سنت بود دور بندازید. الله در قرآن میفرماید:(پس بندگانم را بشارت ده، همان کسانی که سخنان را می شنوند و از نیکوترین آنها پیروی می کنند. اینانند که خداوند هدایتشان کرده و اینانند که خردمندانند». زمر، آیه 17 و 18

(56) دعا در نماز میت برای کودک

(56) دعا در نماز میت برای کودک

160ـ «اَللهم أَعِذْهُ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ»([1]).

«خداوندا! او را از عذاب قبر پناه ده».

اگر دعاى زیر خوانده شود نیز خوب است:

«اَللهم اجْعَلْهُ فَرَطًا وَذُخْرًا لِوَالِدَیْهِ، وَشَفِیْعًا مُجَابًا. اَللهم ثَقِّلْ بِهِ مَوَازِیْنَهُمَا وَأَعْظِمْ بِهِ أُجُوْرَهُمَا، وَأَلْـحِقْهُ بِصَالِحِ الْـمُؤْمِنِینَ، وَاجْعَلْهُ فِیْ کَفَالَةِ إِبْرَاهِیْمَ، وَقِهِ بِرَحْمَتِکَ عَذَابَ الْـجَحِیْمِ، وَأَبْدِلْهُ دَارًا خَیْرًا مِنْ دَارِهِ، وَأَهْلاً خَیْرًا مِنْ أَهْلِهِ، اَللهم اغْفِرْ لأَسْلاَفِنَا، وَأَفْرَاطِنَا، وَمَنْ سَبَقَنَا بِاْلإِیْمَانِ»([2]).

«خدایا! او را میزبان و ذخیره و شفاعت کننده اى که شفـاعتش قبـول شود براى پدر و مادرش قرار بده. خدایا! به‌وسیله‌ى او ترازوى حسنات پدر و مادرش را سنگین بگردان، و بر پاداش آنها بیفزاى، و او را به مؤمنان نیکوکار ملحق بگردان، و در کفالت ابراهیم قرار ده، و به رحمت خود از عذاب دوزخ حفظ کن، و خانه‌اى بهتر از خانه‌اش، و خانواده‌اى بهتر از خانواده‌اش به او عطا فرما، خدایا! گذشتگان و کسانى را که پیش از ما رفته‌اند و آنـهایى را که در ایـمان بر ما سبـقت جسته اند بیامرز».

معنی کلمات حدیث:

فَرَطًا: عمل نیک از پیش فرستاده شده.

ذُخْرًا: اندوخته‌ای.

أَسْلاَفِنَا: گذشتگان ما.

رهنمود حدیث:

این حدیث جواز خواندن نماز جنازه کودکان را می‌رساند. به دلیل عموم گفتار رسول اکرم ص که می‌فرماید: «والطفل یصلی علیه». «بر کودک نماز خوانده شود» اما سنت است که برای پدر و مادر آن کودک دعای مغفرت و رحمت کرد. چرا که کودک گنجشکی از گنجشک‌های بهشت است. البته نا گفته نماند که ما اجازه نداریم در مورد فرد خاصی اذعان کنیم که اهل بهشت است مگر کسی‌که در حق او نص صریحی وجود داشته باشد.

ضمنا:

1-  نماز جنازه بر کودکان واجب نیست بدلیل این‌که رسول اکرم ص بر فرزند خردسالش؛ ابراهیم نماز جنازه نخواند، ولی خواندن نیز اشکالی ندارد.

2-  همچنین نماز و دعا در حق کودکی مشروع است که روح در او دمیده شده باشد و قبل از آن نیست.

161ـ حسن سوره‌ى فاتحه را بر کودک مى‌خواند و سپس این ذکر را مى‌خواند «اَللهم اجْعَلْهُ لَنَا فَرَطًا، وَسَلَفًا، وَأَجْرًا»([3]).

«خدایا! او را براى ما پیش‌کسوت و ذخیره و ثوابى قرار ده».

حسن بر کودکان سوره فاتحه را می‌خواند سپس می‌گفت: «اللهم اجعله لنا فرطا وسلفا وأجره».

معنی کلمات حدیث:

فَرَطًا: پیش کسوت در بهشت.

سَلَفًا: پیش کسوت در بهشت.

رهنمود حدیث:

الله متعال در کتابی نزد خود که به هیچ وجه قابل تغییر و تبدیل نیست همه‌ی مقادیر از جمله مدت عمر هر انسان را طبق حکمت خویش نوشته است. بنابراین، انسان فقط باید خوشبین و خشنود و تسلیم امر پروردگار چرا که الله متعال به حال بندگانش از خودشان نیز مهربانتر است.

فوائد حدیث:

1-  همیشه باید جهت استقبال از مرگ آماده بود چرا انسان نمی‌داند که چه‌وقت مرگش فرا می‌رسد.

2-  الله متعال برای کسی‌که فرزند یا فرزندان خردسالش بمیرد و صبر پیشه سازد پاداش بزرگی تدارک دیده است.

3-  مرگ بستگی به سن و سال انسان ندارد بلکه سر موعد مقرر می‌رسد.



[1]- سعید بن مسیب: مى‌گوید: پشت سر ابو هریره س بر کودکى نماز خواندم که هرگز مرتکب گناه و اشتباهى نشده بود و شنیدم که وى گفت: «اللَّهُمَّ أَعِذْهُ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ». مالک در کتاب: الموطأ (1/288) وابن أبی شیبه در کتاب: المصنف (3/217) و بیهقی (4/9)، و شعیب الأرناؤوط سندش را در تحقیق کتاب: شرح السنة اثر امام بغوى (5/357) صحیح دانسته است.

[2]- نگا: المغنی ابن قدامه (3/416) وکتاب: الدروس المهمة لعامة الأمة لابن باز ص (15).

[3]- بغوى در شرح السنة (5/357) و عبد الرزاق (6588)، و بخارى ‌به‌طور تعلیق در کتاب الجنائز (65) باب: قراءة فاتحة الکتاب على الجنازة 2/113 آورده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد