اهل سنت

آنچه در این وبلاگ مخالف قرآن و سنت بود دور بندازید. الله در قرآن میفرماید:(پس بندگانم را بشارت ده، همان کسانی که سخنان را می شنوند و از نیکوترین آنها پیروی می کنند. اینانند که خداوند هدایتشان کرده و اینانند که خردمندانند». زمر، آیه 17 و 18

اهل سنت

آنچه در این وبلاگ مخالف قرآن و سنت بود دور بندازید. الله در قرآن میفرماید:(پس بندگانم را بشارت ده، همان کسانی که سخنان را می شنوند و از نیکوترین آنها پیروی می کنند. اینانند که خداوند هدایتشان کرده و اینانند که خردمندانند». زمر، آیه 17 و 18

جزء شانزدهم

جزء شانزدهم

1- آزمایش قدرت و حکومت، در داستان ذوالقرنین آشکار می‌گردد. این داستان نمونه و الگویی است برای افراد صاحب قدرت و نفوذ؛ تا که توان خویش را در برپاداشتن عدل و دادِ میان مردم به کار گیرند.

2- سوره‌ی کهف با بیان صحنه‌هایی از روزِ حضور در نزد الله ـ و سرانجام کفار و اهل ایمان، خاتمه می‌یابد.

3- کلمه‌ی رحمت با تمام مشتقات و زیرمجموعه‌ی خودش، بیست مرتبه در سوره‌‌ی مریم تکرار می‌شود. پس به اماکن رحمت نگاهی بیندار و به اسبابش بیندیش. باشد که به آن دست یابی.

4- این سوره به صورت غیر مستقیم، از پنج فایده‌ی تقوا و پرهیزگاری سخن می‌گوید. بکوش تا آنان را پیدا و استخراج کنی.

5- سوره‌ی مریم با داستان زکریا ÷ و قدرت الله ـ که بعد از سپید شدن موی زکریا و نازا شدن همسرش به او فرزندی عطا کرد، شروع می‌شود. حال آیا کسی بعد از شنیدن این داستان، نا امید می‌گردد؟

6- داستان مفصّل ولادت عیسی ÷ از مریم، و سخن گفتنش در گهواره که من بنده و فرستاده‌ی الله أ هستم. جای شگفت است آنانی که ادعا می‌کنند تابعِ عیسی ÷ هستند و او را فرزند الله ـ می‌دانند؟! الله ﻷ بسی بلندمرتبه‌تر از این سخن‌ها ست!

7- داستان ابراهیم ÷ و مناظره و بحث او با پدرش در مورد پرستش بت‌ها. و عطوفت و مهربانیِ ابراهیم با پدرش که باربار می‌گفت: ای پدر من (پدرجان)؛ با وجودی که آزر مشرک بود. لذا در این داستان درس بزرگی است برای داعیانِ دین، که در هنگام دعوتِ والدین، با عطوفت و نرمی عمل کنند.

8- داستان بعضی از پیامبران و این‌که هر پیامبری ویژگی و صفاتی دارد که در خور تأمل و اندیشیدن است. و باید به دنبال مواضع تأسی و الگو برداری از داستان هر یک از پیامبران بود. مانند صادق بودن در وعده، دستور دادن اهل و خانواده به نماز و زکات در داستان اسماعیل؛ و بر همین منوال تا آخر ... .

9- بعد از آن صحنه‌هایی از سرای محشر عرضه می‌شود که دل‌های مؤمن از هولش به لرزه می‌افتد. در پی آن، شبهات کسانی را که گمان می‌کنند الله ﻷ فرزندی دارد، باطل می‌نماید. الله أ بسی والاتر از این سخن‌هاست.

10- سوره‌ی طه با شرح و بسطِ جریان رشد و نمو موسی ÷، تأیید وی از جانب الله أ در دوران کودکی و اوقات ناتوانی، چگونگی حفاظت الله ﻷ از موسی، اجابت خواسته‌ها و مهیا نمودن اسباب قدرتِ در دعوت برای وی، آغاز می‌شود.

11- تمام حالات خوف وترسی که بر دل موسی در هنگام ارسال به سوی فرعون و قرعه کشی با ساحران پدید آمده بود، به معیت الهی و کمک برادرش هارون و آیاتی که همراهش بود، نابود گردید. پس با الله متعال باش و مضطرب و نگران مشو.

12- ساحرانِ فرعون در ابتدای روز کافر بودند و در آخرِ روز مؤمنانی نیکوکار شدند. سرعت تأثیر ایمان بر آنان را نظاره کن!.

13- ذکر منّت الله متعال بر بنی اسرائیل که آنان را در مسیرِ شام از مصر خارج کرده و به سوی کوه سینا رهنمون کرد. و نیز غرق نمودن فرعون به همراه قومش؛ که بنی اسرائیل نظاره‌گر آن بودند. تا بدین وسیله دل مومنان از فرعون و قومش خُنک گردد.

14- سامری گوساله را ساخت تا بنی اسرائیل در غیاب موسی ÷ آن را عبادت کنند. و با تزیین گوساله باطلش را زینت داد تا آن را بر جُهال ترویج دهد. پس از داعیان باطل، هر چند هم که باطل‌شان را بیارایند، بر حذر باش.

15- در اواخر سوره‌ی طه سخن از آنانی است که از یاد روز قیامت روی‌گردانند. و بیانِ صحنه‌ای از حالاتِ خواری و هول و هراس که در آن روز به وقوع می‌پیوندد.

16- یادآوری عداوت و کینه‌ی شیطان با انسان. که داستان آدم ÷ و وسوسه‌ی او توسط شیطان از مضمون این یادآوری است. لذا سزاوار است که از دشمنِ اولین پدرِ خود، برحذر باشیم.

17- سوره‌ی طه با دلداری به رسول ج در مقابل سخنِ مشرکین به وی و ثبات و پایبندی پیامبر ج بر دین، خاتمه می‌یابد. و از مهمترین مواردی که انسان را بر سختی و مشقت دشمنان یاری می‌کند، برپا داشتن نماز به روشی است که رضایت بخش باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد