اهل سنت

آنچه در این وبلاگ مخالف قرآن و سنت بود دور بندازید. الله در قرآن میفرماید:(پس بندگانم را بشارت ده، همان کسانی که سخنان را می شنوند و از نیکوترین آنها پیروی می کنند. اینانند که خداوند هدایتشان کرده و اینانند که خردمندانند». زمر، آیه 17 و 18

اهل سنت

آنچه در این وبلاگ مخالف قرآن و سنت بود دور بندازید. الله در قرآن میفرماید:(پس بندگانم را بشارت ده، همان کسانی که سخنان را می شنوند و از نیکوترین آنها پیروی می کنند. اینانند که خداوند هدایتشان کرده و اینانند که خردمندانند». زمر، آیه 17 و 18

سورۀ انشقاق

سورۀ انشقاق([1])

77- باب: قَوله تَعَالَى: ﴿فَسَوۡفَ یُحَاسَبُ حِسَابٗا یَسِیرٗا

باب [77]: قوله تعالی: ﴿به آسانی حساب را می‌گذراند

1799- عَنْ عَائِشَةَ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهَا قَالَتْ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ: «لَیْسَ أَحَدٌ یُحَاسَبُ إِلَّا هَلَکَ». وبَاقِی الحَدیث تَقَدَّمَ فی کِتابِ العِلْم. [رواه البخاری: 4939 وانظر حدیث رقم: 103].

1799- از عائشهل روایت است که گفت: پیامبر خدا ج فرمودند: «هرکسی که [در روز قیامت] مورد محاسبه قرارگیرد هلاک می‌شود»، و بقیه حدیث در باب (علم) گذشت([2]).

78- باب: قَوله تَعَالَى: ﴿لَتَرۡکَبُنَّ طَبَقًا عَن طَبَقٖ

باب [78]: قوله تعالی: ﴿به حالات گوناگونی مواجه خواهید شد

1800- عَنْ ابْنِ عَبَّاسٍ رَضِیَ اللهُ عَنْهُمَا: قالَ ﴿لَتَرۡکَبُنَّ طَبَقًا عَن طَبَقٖ «حَالًا بَعْدَ حَالٍ»، قَالَ: «هَذَا نَبِیُّکُمْ صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ» [رواه البخاری: 4940].

1800- از ابن عباسب روایت است که گفت: معنی این قول خداوند متعال که می‌فرماید: ﴿به حالات گوناگونی مواجه خواهید شد این است که: حالتی بعد از حالت دیگری بر شما خواهد آمد، این معنی را پیامبر خدا ج گفته‌اند([3]).

سُورَةُ الشَّمْسِ



[1]- از مسائل متعلق به این سورۀ آنکه:

      1) سورۀ (انشقاق) مکی است.

      2) این سورۀ دارای (1) یک رکوع، و (25) بیست وپنج آیت، و (108) یک صد وهشت کلمه، و (448) چهار صد وچهل وهشت حرف، و (209) دوصد ونه نقطه است.

[2]- و بقیه حدیث این است که: عائشهل گفت: پرسیدم آیا خداوند نگفته است که به زودی محاسبه آسانی خواهد شد؟ فرمودند: «این مرحله پیش شدن به حساب است، ولی کسی که بطور دقیق محاسبه شود، هلاک می‌شود»، و این حدیث به شماره (88) قبلاً گذشت.

[3]- در اینکه مراد از یک حالت به حالت دیگر شدن چیست؟ سخنانی زیادی گفته‌اند، بعضی می‌گویند که مراد از آن حالت قیامت است، و کلبی می‌گوید که مراد از آن این است که مردم می‌میرند و زنده می‌شوند، و باز می‌میرند و زنده می‌شوند، و ابن عباسب می‌گوید: مراد از آن مردن، و زنده شدن، و حساب دادن است، و عکرمه می‌گوید: مراد از آن، حالت شیر خوارگی، و بعد از آن حالت طفولیت، و بعد از آن حالت جوانی، و بعد از آن حالت پیری است، والله تعالی أعلم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد