اهل سنت

آنچه در این وبلاگ مخالف قرآن و سنت بود دور بندازید. الله در قرآن میفرماید:(پس بندگانم را بشارت ده، همان کسانی که سخنان را می شنوند و از نیکوترین آنها پیروی می کنند. اینانند که خداوند هدایتشان کرده و اینانند که خردمندانند». زمر، آیه 17 و 18

اهل سنت

آنچه در این وبلاگ مخالف قرآن و سنت بود دور بندازید. الله در قرآن میفرماید:(پس بندگانم را بشارت ده، همان کسانی که سخنان را می شنوند و از نیکوترین آنها پیروی می کنند. اینانند که خداوند هدایتشان کرده و اینانند که خردمندانند». زمر، آیه 17 و 18

16- صلوات فرستادن بر پیامبر اکرم

16- صلوات فرستادن بر پیامبر اکرم ج

(16-1) فضیلت درود فرستادن بر پیامبر اکرم ج

﴿إِنَّ ٱللَّهَ وَمَلَٰٓئِکَتَهُۥ یُصَلُّونَ عَلَى ٱلنَّبِیِّۚ یَٰٓأَیُّهَا ٱلَّذِینَ ءَامَنُواْ صَلُّواْ عَلَیۡهِ وَسَلِّمُواْ تَسۡلِیمًا٥٦ [الأحزاب: 56]

(خدا و فرشته‌هایش بر پیامبر! درود می‏فرستند، ای کسانی که ایمان آورده‏اید! بر او درود فرستید و سلامت، گویید وکاملاً تسلیم (فرمان او) باشید.)([1])

رسول الله ج فرمود: (مَنْ صَلَّى عَلَیَّ صَلاَةً صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ بِهَا عَشْراً.)([2])

(هرکس بر من یک درود بفرستد، خداوند بر او ده درود مى فرستد.)

و رسول الله ج فرمود: (لاَ تَجْعَلُوا قَبْری عِیْدَاً وَصَلُّوا عَلیَّ؛ فَإِنَّ صَلاَتَکُمْ تَبْلُغُنِی حَیْثُ کُنْتُمْ.) ([3])

(همچنین فرمودند: به زیارت قبر من عادت نکنید، بلکه بر من درود بفرستید؛ زیرا هر جا که باشید درود شما به من مى­رسد.)

و رسول الله ج فرموده­اند: (اَلبَخِیْلُ مَنْ ذُکِرْتُ عِنْدَهُ فَلَمْ یُصَلِّ عَلَیَّ.) ([4])

(بخیل کسى است که نام مرا نزد او بگویند و بر من درود نفرستد.)

و نیز رسول الله ج فرمودند: (إِنَّ لِلَّهِ مَلاَئِکَةً سَیَّاحِینَ فِی الأَرْضِ یُبَلِّغُونِی مِنْ أُمَّتِی السَّلاَمَ.) ([5])

(خداوند فرشتگانى دارد که روى زمین مى­گردند و سلام امتم را به من مى رسانند.)

و نیز رسول الله ج فرمودند: (مَا مِنْ أَحَدٍ یُسَلِّمُ عَلَیَّ إِلاَّ رَدَّ اللهُ عَلَىَّ رُوحِیَ حَتَّى أَرُدَّ عَلَیهِ السَّلاَم.)([6])

(هرکس که به من سلام دهد، خداوند روحم را به من بر مى­گرداند تا جواب سلامش را بدهم.)

و رسول الله ج فرمودند: (مَا قَعَدَ قَوْمٌ مَقْعَدًا لَا یَذْکُرُونَ اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ وَیُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ ج إِلَّا کَانَ عَلَیْهِمْ حَسْرَةً یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَإِنْ دَخَلُوا الْجَنَّةَ لِلثَّوَابِ.) ([7])

(هر گروهى در مجلسى بنشیند و در آن، ذکر الله را نکند و بر پیامبرشان درود نفرستد، اگر چه داخل بهشت هم شوند، روز قیامت بر آن‌ها حسرت و افسوس وارد مى­شود.)

(16-2) کیفیّت درود فرستادن بر پیامبر اکرم ج

«خَرَجَ عَلَیْنَا فَقُلْنَا یَا رَسُولَ اللَّهِ قَدْ عَلِمْنَا کَیْفَ نُسَلِّمُ عَلَیْکَ فَکَیْفَ نُصَلِّی عَلَیْکَ قَالَ فَقُولُوا اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى محمّد وَعَلَى آلِ محمّد کَمَا صَلَّیْتَ عَلَى آلِ إِبْرَاهِیمَ إِنَّکَ حَمِیدٌ مَجِیدٌ اللَّهُمَّ بَارِکْ عَلَى محمّد وَعَلَى آلِ محمّد کَمَا بَارَکْتَ عَلَى آلِ إِبْرَاهِیمَ إِنَّکَ حَمِیدٌ مَجِیدٌ.»[8]

(پیامبر ج نزد ما تشریف آوردند، گفتیم: ای رسول خدا! می­دانیم چگونه بر تو سلام بفرستیم، اما چگونه بر تو صلوات بفرستیم؟ فرمودند: بگویید: خدایا! بر محمّد و آل محمّد درود بفرست، چنانکه بر آل ابراهیم درود فرستادی که تو ستایش شده و بزرگواری؛ خداوندا! به محمّد و آل محمّد برکت عطا کن همچنان که به آل ابراهیم برکت عطا کردی که به راستی تو ستوده و بزرگوار هستی.)



([1]) صلوات و درود خدا بر محمّد ج عبارت است از نزول رحمت و تکریم و شرافت و بزرگی دادن به ایشان و درود فرشتگان دعا و طلب آمرزش برای او و درود مؤمنان بر او، صلوات فرستادن است. و ﴿وَسَلِّمُواْ تَسۡلِیمًا در واقع در بردارندۀ این معانیست: سلام و درود بر تو باد و سلام که همان الله ذوالجلال است نگهدار و حافظت باشد و تسلیم فرمان و منقاد اوامر پیغمبر ج گشتن است.

([2]) (صحیح): مسلم (ش875) / ابوداود (ش523) / ترمذی (ش3614).

([3]) (صحیح): ابوداود (ش2044) / بیهقی، شعب الایمان (ش4162).

([4]) (صحیح): احمد، المسند (ش1736) / ترمذی (ش3546).

([5]) (صحیح): عبدالرزاق، المصنف (ج2ص215) / احمد، المسند (ش4320).

([6]) (صحیح): احمد، المسند (ش10815) / ابوداود (ش2073).

([7]) (صحیح): احمد، المسند (ش99965) / ابن حبان (ش591و592).

[8]- (صحیح): بخاری (ش6357) / مسلم (ش936و935) / ابوداود (ش978) / نسایی (ش1289).

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد